Добредојдовте на нашите веб-страници!

Кои се техничките предизвици на екструдерите со две завртки?

Екструдерот со двојни завртки е поделен на тип на заглавување и тип што не се вклучува според релативните позиции на двете завртки.Мрежестиот тип е поделен на делумен мрежен тип и тип на целосна мрежа според степенот на мрежливост.Екструдерот со двојни завртки е поделен на два вида: вртење со иста насока и обратна ротирачка завртка според насоката на вртење на завртката.

Подолу, Xiaobian ќе ви даде краток вовед за техничките проблеми на екструдерите со две завртки.

1. Зголемете ја брзината на завртката, која е погодна за формирање на меурчиња, раст и кинење, што е корисно за намалување на должината на полнењето на материјалот во жлебот на завртката, подобрување на ефектот на обновување на површината за пренос на маса на материјалот и подобрување на ефикасноста на девалатилизација ;но, претерано големата брзина го прави материјалот.

2. Брзината на главната завртка, количината на напојување и температурата на поставената цевка се главните фактори кои влијаат на процесот на девалатилизација во екструдерот со два завртки.Овие фактори можат да влијаат на температурата на материјалот, полнотата на жлебот, времето на престој и ефективната целосна должина, со што на многу начини ќе влијае на девалатилизацијата.За специфичен процес, постои оптимална работна точка, а во случај на стабилна работа, може да се добие највисока ефикасност на девалатилизација.

3, соодветното намалување на храната може да ја намали стапката на полнење на делот за издувни гасови, така што ефикасноста на девалатилизација е подобрена;но премногу нискиот волумен на напојување не само што ја намалува количината на истиснување и флуктуации, туку и затоа што стапката на полнење е премногу ниска, недоволна за да се формира топење Базенот ја намалува ефикасноста на пенење и деватилизација, така што количината на храна мора да биде умерена.

4. Зголемувањето на времето на престој на материјалот во делот за девалатилизација и зголемувањето на должината на делот за девалатилизација може да ја подобри ефикасноста на девалатилизацијата.Поради оваа причина, се смета дека се зголемува должината на делот за издувни гасови и се прифаќа повеќестепениот издув во дизајнот на структурата на завртките.


Време на објавување: мај-16-2019 година